logo De passie
foto van Het Fonteintje
titel Het Fonteintje
terug naar begin
naar pagina-einde

Websites gebouwd door onze senioren:

't Bergheem Diepenbeek - Ludo VANDEBROECK


De zaal 't Bergheem, gelegen in de Russelbeekstraat 57 te Diepenbeek, is een buurthuis. Het wordt verhuurd voor privéfeesten of andere activiteiten en dit zowel aan personen wonende te Diepenbeek als daar buiten.

Het complex bestaat uit twee delen. Er is een kleiner zaaltje met een oppervlakte van 30 m², meestal gebruikt voor het opbergen van de tafels en stoelen die niet gebruikt worden tijdens een feest of activiteit. Verder is er de grote zaal met een oppervlakte van 100 m².
Beide zalen kunnen van elkaar gescheiden worden door een schuifwand.

't Bergheem Diepenbeek

Cineastenclub Diepenbeek - Jos SMETS


Bij de Cineastenclub Diepenbeek kun je op gezellige clubavonden inspiratie opdoen om van je eigen opnames een mooie film te maken.

Verkies je om alleen familiefilmpjes te maken dan is dat voor ons prima. Heb je toch interesse om verder te gaan en opteer je voor een wedstrijdfilm, dat kan ook. Je zult altijd alle ondersteuning krijgen die nodig is.

Cineastenclub Diepenbeek

Esperantocollectie - Albert CLAESEN


De verzameling, genaamd naar de schenker, bestaat uit: affiches, vlaggen, Bond zonder Naam spreuken, sluitzegels en allerlei objecten gerelateerd aan Esperanto.

De tabel is standaard gerangschikt op 'Nummer' van het artikel.
Je kunt ook op een kolom met onderstreepte hoofding sorteren.
Een klik op de gewenste kolomhoofding sorteert in dalende volgorde (van z to a)
Nogmaals klikken sorteert in stijgende volgorde (a tot z).

Esperantokolekto

Gemengd koor Margoda Hasselt - André WILLEMS


In april 1968 richtte de afdeling KAV Godsheide-Hasselt een zanggroep op met als bedoeling deel te nemen aan de Vlaamse zangdagen in Antwerpen. Marcel Buntinx was de eerste dirigent van het koor.

Gemengd koor Margoda

De Gezinsbond Diepenbeek - Marijke GEERKENS


De Gezinsbond is pluralistisch en democratisch samengesteld en zet zich in voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel.
We verdedigen de belangen van de gezinnen, los van religieuze, ideologische of politieke opvattingen en los van de samenstelling van het gezin (grote en jonge gezinnen, grootouders, gezinnen met veel of weinig kinderen, éénoudergezinnen, gehuwden of samenwonenden, nieuw samengestelde gezinnen, enz.).

Gezinsbond Diepenbeek

De Heemkundige Kring Diepenbeek - Jos SMETS


Het doel van de Heemkundige Kring is het bestuderen van de plaats waar wij ons 'thuis' voelen, in al zijn aspecten; zowel in zijn huidige staat, zijn toekomstmogelijkheden als zijn verleden.
De voornaamste onderdelen die bestudeerd worden zijn: geschiedenis, demografie, familiekunde, aardrijkskunde, taalkunde (dialect), volkskunde en kunst.

Heemkundige Kring Diepenbeek

Knutselhoek - Wanneer het nietsdoen je verveelt - Jaak CLAESEN


Een rusteloos iemand die behalve voor sport, aan bijna alles interesse heeft.
Oude radio's: bouwen en repareren.
Fotograferen en film: diareeksen, overvloeiers met muziek.
Daarna kreeg de houtmicrobe mij te pakken: uitzaagwerk, steekwerk en meubels.
Dan was het de beurt aan bloemen en planten.
Mijn jeugdliefde: elektronica met later het computeren.
Nu opnieuw een heel oud virus: goochelen. Dat neemt nu ook weer veel tijd in beslag.
Nog veel plezier bij het rondsnuffelen in mijn werkstukjes.

Knutselhoek

Mijn Hobbysite - Albert CLAESEN


De inhoud van deze website is ingedeeld in vijf grote groepen. Iedere groep is vertegenwoordigd door een aparte knop in de menubalk. De eerste twee van deze groepen, 'Bridge' en 'Computer', maken voor het ogenblik het belangrijkste deel uit van mijn vrijetijdsbesteding. De drie andere groepen zijn: 'Esperanto', 'Nederlands' en 'denksporten en spellen'

Mijn Hobbysite

OKRA-VLAMO SENIORENHARMONIE LIMBURG - Godelieve DANEK


Met muziek door het leven! En waarom niet? Er zijn vele senioren die een muziekinstrument bespelen in hun vereniging en er heel veel plezier aan beleven. Het houdt hen jong en er is heel wat oefening nodig om op peil te blijven.

OKRA-VLAMO SENIORENHARMONIE LIMBURG

RoesRoses - Esther BAERTS


In 1995 zijn we begonnen met onze tuin aan te leggen. Eerst de borders met struiken en vaste planten. Stilaan volgden de andere perken. In 1998 werden de eerste rozen geplant. In 1999 werden we lid van de rozenclub "Rosica". Dit is een vlaamse vereniging van amateur rozenveredelaars. Toen is de interesse gekomen om rozen zelf te veredelen. In onze tuin staan 180 verschillende rozen zoals klimrozen, trosrozen, theehybriden, struikrozen en ook eigen creaties.

Onze tuin - RoesRoses

Wandelclub DE SCHOVERIK - Willy DEGRAEN


De SCHOVERIK of vuurman deed zich voor als een grote vlam, die 's nachts over de velden rond­dwaal­de als een dolende man. Wie bij die verschijning zou gefloten hebben, werd door een Schoverik achter­volgd.

Wandelclub De Schoverik

Indien er nog senioren van het Fonteintje zijn die een eigen website hebben, zelf gemaakt of over hun eigen persoon of vereniging, en een link geplaatst willen zien, gelieve dan via "ons contactformulier" een berichtje te sturen met de juiste gegevens.

terug naar begin vorige volgende

 

Bijgewerkt op:  10-12-2019